Rijkswaterstaat verwacht dit jaar voor het eest meer dan 1,000 procesverbalen op te maken voor wangedrag op in het verkeer. Dit meldt Dagblad De Telegraaf.

Steeds meer boetes
De weginspecteurs van Rijkswaterstaat, die sinds 2015 optreden als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), schrijven steeds meer boetes uit. Bijvoorbeeld voor het negeren van een rood kruis boven de weg en ongeoorloofd stilstaan op de vluchtstrook. In 2015 deelden weginspecteurs nog 399 bekeuringen uit, in de eerste tien maanden van dit jaar waren het er 932, aldus De Telegraaf. De laatste jaren mogen enkele tientallen weginspecteurs van Rijkswaterstaat boetes geven. Verreweg de meeste bekeuringen waren voor doorrijden bij een rood kruis, dat een afgesloten rijstrook aangeeft.

50 weginspecteurs
Er zijn nu zo’n dertig weginspecteurs actief bij Rijkswaterstaat, de dienst gaat dit aantal in 2018 waarschijnlijk verhogen naar vijftig weginspecteurs. Het totaal aantal boetes voor het doorrijden bij een rood kruis is een veelvoud van wat Rijkswaterstaat uitschrijft. Dat komt doordat ook de politie bekeuringen uitdeelt.